Схід і захід разом? (1)

      (Ось) ходжу я Харковом, спостерігаю за людьми. В нас багатсько діточок, гарних дівчат теж чимало. В цілому можно бачити людей за цікавими і дуже різноплановими заняттями.

      Черговий раз у мене виникло запитання — «А що ж нас усіх об`єднує?» (чи краще сказати «мало б об`єднувати» або «має об`єднати»). Тут наче все просто. В першу чергу це бажання жити краще. В другу (мабуть) це кохання, як красивий шлях продовження роду. Але що ж далі?

      В мене виникла думка, що на додаток до цього нас повинне єднати майбутнє (наших)дітей. Зараз на нас (в основному молодь, але без підтримки старших поколінь ми — ніщо) покладено завдання трансформувати життя (і в першу чергу самих себе). Тобто, по-суті, ми «заточуємо» світ під себе. І від нас усіх залежить як те ж саме колись будуть робити сьогоднішні діти. Про це слід турбуватися зараз. Від нас залежить, як вони будуть ставитися до нас самих, колись вже людей похилого віку; чому вони надаватимуть перевагу; їхній СВІТОГЛЯД у наших руках (Що може бути важливіше? Не уявляю!). ВЖЕ на етапі внутрішньоутробного розвитку закладаються смаки, наприклад, музичні (не звертайте уваги, що відео так мало переглядали).

      Ми не можемо так однозначно утопічно бути єдині (обережно з Айком, хто не вкурсі =D), бо в кожного є власне розуміння того «добре» і від природної конкуренції нікуди не дітися, і ми знайдемо ще купу причин.

      Діти, діти, діти… Як же хочеться щоб їх народжували з відповідальність і з розумінням, що це от-от і особистості, а не пластелин, який не може існувати без фраз типу: «туди не йди — впадеш», «одягни шарф — застудишся», «будеш себе погано поводити — тебе отой дядько з собою забере» і т.д. і под. Може я просто крутий теоретик. Але, але… Я вважаю, що дітей слід виховувати і вкладати в них найкраще, що ми можемо, бо колись вони стануть розумніше за нас і вже вони нас вчитимуть, як правильно.
       
      Зробімо ж так, щоб «молодість» почала знати, розуміти й розбиратися, а потім, дивіться, і «старість» зможе.

            
P.S. Я продовжу цю тему, і прив`яжу її до нашого близького майбутнього.

                                                        Любіть людей, але кохайте єдину!

2 коментарі

Ігор Гамаль
У всьому світі люди, в більшості, не задумуються над такими складними речами, принаймні в побуті. Просто живуть і все.
Об'єднуть позитивні речі, якии можна гордитися, не задумуючись. Об'єднує гордість за державу. Українцям поки нічим гордитись, суб'єктивно.
Олександр Тверезий
Щиро дякую! Скоро я відповім на Ваш коментар новими статтями.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте